Bouw

Zowel op de bouwplaats als in jouw woning zijn onze grondstoffen en materialen afkomstig van Chemelot niet meer weg te denken. Onze grondstoffen en materialen leveren een bijdrage aan de functionaliteit van jouw woning en ook jouw welzijn.

Wil jij weten welke? Klik op een plusje in één van de vier producten. In de pop-up vertellen wij over onze grondstoffen en materialen die erin zitten en hun eigenschappen.

Laat je verwonderen!

Ontdek hier de andere thema's van ons kwartetspel.

Bouw
De buizen die in de bouw gebruikt worden zijn veelal gemaakt van Polypropyleen (PP). Ook dit materiaal wordt geproduceerd op Chemelot.

Waarom wordt er gekozen voor buizen van PP? Deze PP buizen zijn duurzaam, licht van gewicht en zijn bestand tegen chemicaliën, zuren en basen. PP heeft ook een hoge slagvastheid dus deze buizen kunnen wel een stootje verdragen.

Wist je ook dat PP relatief makkelijk te recyclen is?
Heb jij kunststof kozijnen in huis? Dan zijn deze gegarandeerd gemaakt van Polyvinylchloride (PVC).

PVC isoleert elektriciteit goed en is van zichzelf vlamvertragend. Daarnaast is het ook vormvast, stevig, licht van gewicht met een glad en strak oppervlak...en wordt gemaakt op Chemelot.
Het isolatiemateriaal in muren, daken en vloeren is gemaakt van polyethyleen (PE); dit materiaal is afkomstig van Chemelot.

Waarom gebruikt de bouwsector polyethyleen? Dat is omdat PE materiaal makkelijk tot een schuim verwerkt kan worden dat als isolatiemateriaal in de winter de warmte binnen houdt...en in de zomer de warmte juist buiten houdt. Dat is gunstig voor jouw energieverbruik. Daarnaast is PE ook flexibel, waardoor het makkelijker te verwerken is en het materiaal is niet doorlaatbaar voor (condens)water.
Klus je graag zelf, dan mag een gereedschapskoffer niet ontbreken. Wil je een gereedschapskoffer die stevig is en licht van gewicht? Dan kom je al snel uit bij een gereedschapskoffer gemaakt van polypropyleen (PP).

PP wordt geproduceerd op Chemelot. PP is waterafstotend, duurzaam, het kan tegen stoten, vallen en ook een ruwe behandeling. Daarnaast kan PP eindeloos scharnieren zonder dat het breekt.

Er is maar één conclusie...jouw gereedschap is in veilige handen in een gereedschapskoffer gemaakt van polypropyleen.