Bedrijven

Sekisui S-LEC

Sekisui S-LEC is een internationaal topbedrijf met 50 jaar ervaring op het gebied van het produceren van de PVB-film (polyvinyl butyral). Het bedrijf produceert verschillende films zoals de clear-, colour- en shaded film die allemaal over de volgende eigenschappen beschikken: veiligheid, beveiliging, geluiddempende werking, IR-bescherming en goede isolatie. Daarnaast produceert S-LEC High Performance films met een extra toegevoegde waarde, zoals een hogere akoestische of IR-bescherming.

Sekisui S-LEC dankt zijn sterke marktpositie aan de unieke technologie, de high performance producten en door voortdurend te werken aan de verbetering van de producten en productieprocessen. De wensen van de klant en de milieuproblematiek vormen de belangrijkste drijfveer. Tevens is Sekisui S-Lec QS 9000, ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

Op Chemelot is sinds eind 2006 de ER-100 plant van Sekisui S-LEC gevestigd. Hier wordt de grondstof voor de PVB-film, resin genaamd, geproduceerd. Voorheen werd deze grondstof aangeleverd vanuit Japan. Dankzij de vestiging op Chemelot bespaart het bedrijf enorm op transportkosten en behoren valutarisico's tot het verleden.