Air Liquide

Air Liquide

Air Liquide Groep is wereldwijd marktleider op het gebied van gassen, technologieën en diensten voor de industrie en de gezondhedszorg. De Groep is aanwezig in 80 landen, heeft ruim 50.000 medewerkers in dienst en bedient meer dan 2 miljoen klanten en patiënten.
Zuurstof, stikstof en waterstof behoren sinds de oprichting van de Groep in 1902 tot de kernactiviteiten van de onderneming.

Air Liquide Groep onderscheidt daarbij de volgende activiteiten: Industrial Merchant, Electronics, Healtchcare, Large Industries, Engineering and Construction, Global Markets and Technologies and Other activities.

Air Liquide is aanwezig in Nederland sinds 1913. Air Liquide Benelux Industries omvat dochterondernemingen die actief zijn op het gebied van drie sectoren: Large Industries, Industrial Merchant en Electronics. Ze heeft 1100 medewerkers in dienst in 27 vestigingen.

Air Liquide Acetylene BV, gevestigd op het Chemelot Industrie Park in Geleen bevat aan de Industrial Merchant activiteit die gassen in cilinders of in vloeibare vorm, diensten en oplossingen op maat aan haar klanten voorstelt. Air Liquide Acetylene BV is op 2010 van SABIC overgenomen en telt 75 medewerkers.