Brand bij EPT-fabriek en WKC

17 mei 2020 |Bijzondere voorvallen

Geleen, 17.05.2020, 21.25u - Inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat er momenteel geen risico voor nasmeulen van de verbindingsleiding tussen de rubberfabriek en de WarmteKrachtCentrale bestaat.

Geleen, 17.05.2020, 20.00u - De brand bij de rubberfabriek (EPT) vond plaats in de eindverwerking en is onder controle. Er zijn geen slachtoffers. De eindverwerking was niet in bedrijf en er bevinden zich geen producten.

De vermeende brand bij de WarmteKrachtCentrale (WKC) was een temperatuurverhoging in de schoorsteen en deze is gezakt. De temperatuurverhoging was het gevolg van de brand in rubberfabriek aangezien deze middels een leiding met elkaar verbonden zijn. Deze leiding is inmiddels afgesloten

Er wordt nog onderzocht of er risico bestaat op nasmeulen in de leiding van de rubberfabriek naar het WKC

Geleen, 17.05.2020, 19.10u - Op Chemelot zijn zojuist twee branden gemeld bij de EPT-fabriek respectievelijk het WKC. De brandweer en eigen fabrieksmedewerkers proberen de situatie onder controle te krijgen. Zodra meer informatie bekend is, publiceren wij dit op deze website. Volg ons ook via Twitter (@Chemelot).