Vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Bekijk de online versie.
logo
Nieuwsbrief #4 | oktober 2019
logo
Sirene-alarm

In het begin van de maand augustus is het sirene-alarm in de omgeving van Chemelot afgegaan. Helaas bleek dat omwonenden niet allemaal wisten hoe te handelen op het moment dat het sirene alarm afging. Om omwonenden van de juiste instructie te voorzien hoe te handelen op het moment dat het alarm afgaat, is een flyer via de huis aan huis krant gedistribueerd. Ook is deze informatie terug te vinden op de website van Chemelot. Tevens is er een instructiefilmpje op de website waarin de instructies worden toegelicht. Klik op deze link voor een overzicht van de instructies, afbeeldingen en een korte film die dit ondersteunt.

Loek Radix per 1 oktober jl. aan de slag

Vanaf 1 oktober jl. heeft Loek Radix het stokje overgenomen van Robert Claasen. In deze rol zal Loek Radix het voortouw nemen om de volgende stap te zetten met de organisatie Chemelot. Na een periode van ruim twee jaar staat de organisatie Chemelot stevig en ligt de organisatie op koers om in 2025 de meest veilige, duurzame en competitieve chemie- en materialensite van Europa te zijn.
Loek Radix licht toe: “Ik ken de omgeving en de materie en verheug me erop om, samen met het team en de bedrijven, Chemelot verder te ontwikkelen en de ambitie vanuit de visie 2025 te realiseren. Zeker geen eenvoudige opgave, maar een enorme uitdaging met heel veel kansen, waar ik naar uitkijk deze op te kunnen pakken”. Radix is vanaf nu ook het centrale aanspreekpunt voor de ruim 150 bedrijven op Chemelot, overheden en haar omgeving. 

Lees meer
Nieuws
Nieuws
Grootste fabriek Chemelot in revisie
Milieujaarverslag 2018

Afgelopen week is met succes de Turn Around van Olefins 4 van SABIC afgerond. Na een onderhoudsstop van 33 dagen met ongeveer 2400 man extra aan het werk, wordt de fabriek nu weer opgestart. De fabriek kan nu weer zo’n 6 jaar produceren voordat het, naast de reguliere onderhoudsbeurten, weer tijd is voor een grote onderhoudsstop.

Op 9 oktober is het milieujaarverslag gepubliceerd. In dit jaarverslag is meer te lezen over de veiligheids- en milieuprestaties van Chemelot in kalenderjaar 2018. Wij vinden het vanuit Chemelot belangrijk om aan de directe omgeving te laten weten wat er op het terrein en de campus gebeurt rondom bijv. emissies en bijzondere voorvallen. Daarnaast stond het jaar 2018 vooral in het teken van veiligheid en duurzaamheid. Zo is het programma ‘Samen bewust veilig’ van start gegaan.

19 oktober 2019
9 oktober 2019
Nieuws
Nieuws
AnQore produceert als eerste gecertificeerd duurzame acrylonitril
Bijeenkomst voor omwonenden aanstaande 12 november

Econitrile is het eerste duurzame, op grote schaal geproduceerde acrylonitril ter wereld. Dit product wordt gemaakt van niet-fossiele brandstoffen. Innovatieve leveranciers voorzien AnQore van propeen en ammoniak uit duurzame bronnen. De fabrieken van de leveranciers van deze duurzame stoffen – SABIC en OCI Nitrogen – bevinden zich ook op het Chemelot-terrein.

In april jl. hebben wij omwonenden bijgepraat over de stand van zaken rondom het programma ‘Samen bewust veilig’ en over de geplande onderhoudstops dit jaar. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en organiseren wij wederom een informatie avond voor omwonenden. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 12 november a.s. tussen 19-21 uur. 

24 september 2019
30 oktober 2019
Naar nieuwsoverzicht
Het werkgeluk van Roel Tullemans

De 28-jarige Roel werkt inmiddels alweer 5 jaar met veel plezier bij Fibrant. Hij is dit jaar uitgeroepen tot de meest talentvolle procesoperator van het jaar. Roel vertelt ons dat voor hem afwisseling en de mogelijkheid tot verder ontwikkeling een grote rol spelen in zijn werkgeluk, maar dat veiligheid nog altijd de hoogste prioriteit is van hem en zijn team!

Lees meer
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en updates over Chemelot

Wil je graag tussen de nieuwsbrieven door op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en updates over Chemelot?
Volg dan ook onze social media kanalen: Facebook, LinkedIn, Twitter en/of Instagram!

Contactgegevens
Bezoekadres
Urmonderbaan 22
6167 RD Geleen

Postadres
Postbus 27
6160 MB Geleen

e. info@chemelot.nl
Volg ons op social media
facebook linkedin youtube twitter instagram
Afmelden voor deze nieuwsbrief? klik hier.