Veiligheid is nooit af

15 augustus 2018|Nieuws

De veiligheid van de chemiesector in Nederland is hoog. Maar veiligheid is nooit af. We blijven er met elkaar aan werken om de processen nóg veiliger te maken. Lees verder wat de branchevereniging VNCI hierover schrijft.

Chemiebedrijven willen niet alleen dat de eigen en externe werknemers veilig en gezond kunnen werken, ook willen ze zo min mogelijk negatieve impact op hun omgeving hebben. Daarom voldoen de installaties aan (internationale) strenge veiligheids- en emissie-eisen. Bovendien zijn veiligheidsmaatregelen getroffen en gelden er strikte procedures en afspraken. In een veiligheidsbeheerssysteem is precies vastgelegd wat het bedrijf doet om de veiligheid van haar mensen en haar omgeving te borgen.

Werken aan veiligheid is een continu proces van kennis vergaren, ervaringen opdoen, leren van elkaar en verbeteringen doorvoeren. Hoe vervelend ook, het kan gebeuren dat er toch iets fout gaat. Chemiebedrijven analyseren daarom deze fouten en incidenten grondig, spreken elkaar daarop aan, leren ervan en communiceren hierover zodat dezelfde fout niet nog eens wordt gemaakt. Lees hier meer informatie over dit onderwerp.