Veiligheid in onderhoudsstop Olefins 4 SABIC

10 oktober 2019|Nieuws

De onderhoudsstop, ook wel Turn Around (TA) genoemd, van naftakraker Olefins 4 van SABIC is een aantal weken in volle gang. Naast een groot aantal vernieuwingen en aanpassingen die worden doorgevoerd, wil SABIC ook de komende 6 jaar de Olefins 4 kraker op een veilige en integere manier kunnen laten draaien. Dat is het primaire doel van deze Turn Around.

Het is een enorme klus waar de organisatie goed op voorbereid is. De komende weken wordt met man en macht gewerkt aan deze onderhoudsstop.

Veilig werken in je eigen belang

“Deze TA doen we met een groot team van SABIC- en contractormedewerkers”,vertelt René Ebus (TA Manager van SABIC). ”Sommige medewerkers lopen hier al jaren rond en kennen alle ins en outs. Anderen komen misschien minder vaak op onze site. Belangrijk is dat iedereen op hetzelfde veiligheidsniveau denkt en werkt. Daarvoor hebben we natuurlijk regels en richtlijnen die iedereen moet volgen. Maar ik kan beter zeggen: die je moet willen volgen, want het is vooral ook in ieders eigen belang. Daar moet je je dan ook bewust van zijn, bij alles wat je doet.”

Life Saving Rules

Veilig werken betekent altijd, en ook tijdens deze TA, dat iedereen de 12 Life Saving Rules kent die op onze site gelden. Ze helpen om vooraf de risico’s goed in te schatten bij de werkzaamheden. Veilig werken betekent ook dat je elkaar op een positief-kritische manier aanspreekt op onveilig gedrag. Zo helpen we elkaar op de best mogelijke manier.

Kijk ook op Samen bewust veilig voor meer informatie over onze onderhoudsstops of veiligheidscases.