Turn Around (TA) USG gaat van start

10 april 2019|Nieuws

Zoals aangekondigd wordt vanaf medio april groot onderhoud uitgevoerd bij een aantal fabrieken op het Chemelot-terrein. USG Industrial Utilities start met onderhoud aan een aantal stoomleidingen (TA F3400) als een van de eersten.

Op Chemelot wordt stoom gebruikt voor het opwekken van energie of direct toegepast als energiebron in diverse fabrieken op het terrein. Om de onderhoudswerkzaamheden gecontroleerd uit te kunnen voeren, worden de leidingen tijdelijk uit bedrijf genomen. Bij het stopzetten en opstarten van een dergelijke leiding wordt stoom afgeblazen. Dit kan mogelijk geluidsoverlast met zich meebrengen. USG doet er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Vanaf donderdag 11 april t/m zaterdag 13 april neemt USG de eerste stoomleiding (79 bar) uit bedrijf. De tweede stoomleiding (95 bar) wordt vanaf dinsdag 30 april t/m donderdag 2 mei uit bedrijf genomen.

Op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april wordt de eerste stoomleiding weer in bedrijf genomen, en op vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei de tweede stoomleiding.

Wanneer er vragen of klachten zijn over de werkzaamheden, kan er contact opgenomen worden met de Milieuklachtenlijn via het telefoonnummer 0800 – 0223363

USG Industrial Utilities verzorgt de inkoop, productie, distributie en verkoop van elektriciteit, stoom, technische gassen, stikstof, lucht en water voor bedrijven op industriecomplex Chemelot.