Polyscope wereldsucces

08 juli 2019|Nieuws

De Limburger publiceerde op 28 juni jl. een artikel over het bedrijf Polyscope, gevestigd op Chemelot. Wonderbaarlijker kan een wederopstanding bijna niet zijn: een chemiefabriek die ‘dood’ werd verklaard, een sloper die er ijverig aan de slag ging. Toch zagen nieuwe investeerders kansen. Nu is het Geleense Polyscope Polymers wereldmarktleider in zijn business en ligt een omzet van 100 miljoen euro in het verschiet.

Het schuifdak in je auto, de printplaat in je iPhone, het doosje waarin diezelfde iPhone is verpakt. Ze bevatten innovatieve materialen die hun oorsprong vinden in een fabriek in Geleen, op chemieterrein Chemelot. Een fabriek, Polyscope Polymers, gebouwd op de fundamenten van een opmerkelijke ontstaansgeschiedenis.

Het is 1993. DSM opent een fabriek die de veelbelovende kunststof SMA gaat produceren. Het spul kent tal van gunstige eigenschappen. Het is hittebestendig, licht, vormvast, stevig. En chemisch makkelijk te combineren met andere stoffen, om er nieuwe verbindingen van te brouwen. Geschikt voor uiteenlopende toepassingen: onderdelen voor auto’s, inkten. Ook als coatings voor papier, waardoor de kwaliteit van drukwerk verbetert en drukkosten dalen.

Lees hier verder