Limburgse Careerday-on-Tour voor scholieren

16 oktober 2019|Nieuws

Op 22 en 23 oktober organiseert Jet-Net & TechNet de Careerday-on-Tour. Zes regionale bedrijven openen hun deuren voor leerlingen uit de bovenbouw havo en vwo. De leerlingen maken op een actieve wijze kennis met de verschillende bedrijven en professionals met een bèta achtergrond bij die bedrijven. Dit met als doel om jongeren vanuit een technologische invalshoek te inspireren voor hun toekomstige studie en carrièrekeuze.

De op Chemelot gevestigde bedrijven Fibrant; Arlanxeo; Vynova; Sitech, Royal Haskoning DHV  en Mijnwater openen op 22 en 23 oktober a.s. hun deuren voor leerlingen uit de bovenbouw havo en vwo. De leerlingen maken op een actieve manier kennis met de verschillende bedrijven en werknemers met een bèta achtergrond.

Dit met het doel om jongeren vanuit een technologische invalshoek te inspireren voor hun toekomstige studie en carrièrekeuze.

De Careerday-on-Tour in Limburg wordt georganiseerd door Jet-Net & TechNet. Leerlingen van 5 havo en 5/6 vwo maken kennis met moderne technologie en de regionale bedrijven daarachter. De leerlingen hebben, gezien hun profielkeuze, al interesse in techniek en technologie en tijdens deze dagen willen de bedrijven laten zien wat er voor mogelijkheden zijn binnen de diverse organisaties om zo de interesse verder uit te bouwen.

De scholen bezoeken met hun leerlingen in één dagdeel twee bedrijven. Ook krijgen zij van tevoren een opdracht voor hun leerlingen, zodat ze voorbereid zijn tijdens het bedrijfsbezoek.

De Careerday on Tour is vrij nieuw en een mooie aanvulling van de bestaande activiteiten tussen scholen en bedrijven. De kern is dat de leerlingen vooral in contact komen met de professionals in het bedrijfsleven en daardoor bewuster kunnen kiezen voor een vervolgstudie. 

De deelnemende bedrijven ontvangen de leerlingen in de eigen werkomgeving en laten zien welke leuk en uitdagend werk er te doen is binnen de techniek.

Meer informatie is te vinden via deze link