Eerste traineeselectiedag Chemelot Career Center

11 juli 2018|Nieuws

Op 10 juli heeft het Chemelot Career Center de eerste selectiedag voor trainees georganiseerd. (Bijna) afgestudeerde universitaire studenten met een technische, bedrijfskundige of economische achtergrond kwamen die dag naar Chemelot voor een rondleiding op de terrein, een lekkere lunch op de Brightlands Chemelot Campus en een presentatie over de doelstellingen van Chemelot door Business Development Director Frank Schaap. Ook kregen ze een inkijk in het ontwikkelprogramma dat HRMoovs in opdracht van het Career Center gaat vormgeven tijdens het tweejarige traineeship.

Na de lunch hielden de potentiële trainees een pitch voor zes directeuren van OCI Nitrogen, Fibrant, Utility Support Group, SABIC, ARLANXEO en Sitech Services. Daarna waren er 1-op-1-gesprekken tussen de trainees en de directeuren. In de komende dagen wordt gekeken welke trainees in het najaar starten met hun Chemelot traineeship.

Het was een leuke en inspirerende dag waarvan er nog meer gaan volgen in de komende jaren. Als onderdeel van de Chemelot Visie 2025 staat Human Capital hoog op de agenda. Naast initiatieven om talent op de site behouden, worden er op allerlei vlakken initiatieven ontplooid om MBO, HBO en WO talenten naar Chemelot te halen.

Lijkt het jou mooi om na je universitaire studie trainee te worden of ben je op zoek naar een functie in de chemie? Meld je dan aan bij het Chemelot Career Center.