Leerlingen Proces Operator maken kennis met Chemelot

07 september 2018|Nieuws

Wat betekent het om procesoperator te zijn en waarom zou je dat willen zijn? Deze week maakten ruim 50 eerstejaars proces operator leerlingen vanuit het Techniekcollege uit Heerlen kennis met het leven van een proces operator. Tijdens een bezoek aan Chemelot werden de leerlingen meegenomen in het dagelijks leven van een operator.

Vanuit het Arcus college in Heerlen brachten zij een bezoek aan de Brightlands Chemelot Campus en het Industrial Park. 

Tijdens de introductie door het Chemelot Career Center, werden de leerlingen meegenomen in de wereld van Chemelot.

Tijdens de presentatie hoorden en zagen zij wat het vak van een operator inhoudt en ook hoeveel werk daar in te vinden is. Een aantal op Chemelot gevestigde bedrijven gaven een kijkje binnen hun organisatie; AnQore, ARLANXEO, OCI en SABIC  kwamen aan bod en in de middag werd een bezoek gebracht aan de fabrieken van deze bedrijven.

De ochtend eindigde met een verhaal van een operator van SABIC over hoe zijn werkdag eruit ziet. Natuurlijk volgden een aantal vragen en wilden de leerlingen van alles weten. Vervolgens werd de groep in 2-en gesplitst en maakte een deel per touringcar een rit over het Chemelot terrein. En het andere deel bezocht de fabrieken van SABIC en Arlanxeo.  

Na de lunch op de Campus ging de eerste groep de site tour doen en de andere groep bracht een bezoek aan  OCI Nigrogen en AnQore.

Rond 14:30 uur was het programma ten einde en keerden de leerlingen terug naar school, waar nog werd nagepraat over alle ervaringen.