Acetylene-vulstation Air Liquide 25 jaar zonder ongeval met verzuim

17 april 2018|Nieuws

Sinds maart van dit jaar is het Acetylene vulstation van Air Liquide op Chemelot 25 jaar lang ongevalvrij (LTA). Dat is een prachtige prestatie waaraan door iedereen hard is gewerkt.

De afgelopen 48 jaar is een interessante weg afgelegd met daarin de nodige uitdagingen. De fabriek had meerdere eigenaren (DSM, SABIC en nu Air Liquide), en is in de loop der jaren gegroeid tot de huidige status van grootste en meest efficiënte Acetyleen vulstation van Europa. Om dit te bereiken zijn diverse efficiency projecten uitgevoerd en is deze BRZO-fabriek constant op het hoogste technologische niveau gehouden.

Het behaalde resultaat van 25 jaar zonder ongeval met verzuim is niet vanzelfsprekend. Regels, procedures en werkprocessen geven houvast en structuur. Het zijn echter de medewerkers (van zowel Air Liquide als van Profcore) die consequent de veiligheid voorop stellen door de regels en procedures in acht te nemen, en laten zien dat ze op verantwoorde wijze met de risico's in de fabriek weten om te gaan.