Dag van de Chemie

Op zaterdag 6 oktober a.s. opent Chemelot haar deuren! Wist jij dat je iedere dag wel iets gebruikt waarvan de grondstoffen op Chemelot worden gemaakt? Of waarvan de innovaties op de campus ontwikkeld zijn? De bubbels in je frisdrank bijvoorbeeld, die worden hier gemaakt. Net als de kunstmest die nodig is om graan beter te laten groeien. Zelfs in de bumper van je auto zitten materialen die geproduceerd worden op Chemelot. Nieuwsgierig naar deze wereld? Kom dan naar de Dag van de Chemie!

Tussen 10.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom. Schrijf je wel vooraf in, want we kunnen maar een maximaal aantal bezoekers ontvangen. En oh ja, de minimum leeftijd is 10 jaar. We vragen je om een tijdvak te kiezen wanneer je op Chemelot arriveert om de bezoekersstroom te kunnen reguleren, eenmaal binnen mag je gerust tot 17.00 uur blijven. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail. 

Helaas is de inschrijving gesloten. Het is niet meer mogelijk om deel te nemen aan de Dag van de Chemie.

Wat is er te beleven tijdens de Dag van de Chemie?
Stap in onze wereld en ontdek hoe Chemelot bijdraagt aan jouw dagelijkse leven, bijvoorbeeld in je auto of in je keuken.

Zin om iets actiefs te doen? Ga dan naar de laboratoria van Maastricht University. Hier kun je verschillende proefjes doen. Ontdek de rol van geur in je dagelijks leven en de relatie met chemie tijdens de masterclass ‘de Wereld van Geuren’ van Tanja Deurloo, chemicus en parfum designer. Sommigen noemen hem de DJ Tiësto van de scheikunde, Sieger Kooij, scheikundeleraar en YouTube-docent geeft een masterclass over de rol van scheikunde binnen de wereld van chemie.

Wil je een indruk krijgen van het terrein? Stap dan in de bus en neem deel aan de site-tour. Onderweg rijd je langs de fabrieken en stop je bij het oefenterrein van onze bedrijfsbrandweer. Hier zijn indrukwerkkende demonstraties en laten diverse partnerbedrijven zien hoe zij de bedrijven op Chemelot ondersteunen. Voor de site-tour kun je ook de speciale kids-bus nemen. In deze bus wordt het Chemelot-verhaal op een toegankelijke manier verteld voor de jongere bezoekers.

Bovenstaande is nog maar een greep uit het totale programma tijdens deze dag. Zo zijn er nog meer masterclasses, hoor je wat er gedaan wordt op het gebied van duurzaamheid en kun je verschillende rondleidingen volgen. Ben je geïnteresseerd in een carrière bij één van de bedrijven op Chemelot of in de chemie? We vertellen je graag over de mogelijkheden die de chemische sector te bieden heeft. En natuurlijk wordt de innerlijke mens niet vergeten. In ons bedrijfsrestaurant en de koffiecorner kun je terecht voor een hapje en een drankje.

Dus, ben jij benieuwd? Schrijf je dan snel in! Want VOL = VOL.
Helaas is de inschrijving gesloten. Het is niet meer mogelijk om deel te nemen aan de Dag van de Chemie.

Huisregels

Chemelot is een chemieterrein waar zo’n 150 bedrijven gevestigd zijn en waar ca. 8000 medewerkers iedere dag mooie producten maken, innovaties ontwikkelen en onderzoek doen. Veiligheid heeft daarbij de hoogste prioriteit. We willen graag dat onze medewerkers weer veilig naar huis gaan.

Dit geldt natuurlijk ook voor bezoekers van ons terrein. Zodoende zijn er enkele huisregels opgesteld. Bij het niet naleven van deze huisregels, word je van het terrein verwijderd.

  • Minimum leeftijd is 10 jaar. Tot 16 jaar is toegang alleen mogelijk onder begeleiding van een volwassene.
  • Het is verplicht een identiteitsbewijs bij je te dragen. Steekproefsgewijs controleren we dit.
  • Roken, alcohol, drugs en huisdieren zijn verboden.
  • Het is alleen toegestaan om foto's te maken op de daartoe aangewezen plekken. De organisatie maakt foto's en video's ten behoeve van promotie of verslaglegging van de dag.
  • Zonder inschrijving, geen toegang tot Chemelot.
  • Volg altijd de instructies van de Chemelot-medewerkers op.
  • Bij het niet naleven van deze huisregels, wordt je van het terrein verwijderd.

Door in te schrijven voor de Dag van de Chemie ga je akkoord met deze huisregels.