Techniek en Engineering

Chemelot is een groot industrieterrein in Zuid Limburg waar 60 fabrieken staan. Techniek en Engineering zijn de spil van elke fabriek en functies in dit vakgebied zijn dan ook zeer sterk vertegenwoordigd.

Binnen techniek worden de beroepen ondergebracht waarbij door middel van (machinale) bewerkingen en verrichtingen materialen worden geproduceerd, onderhouden, gerepareerd of aangepast. Op Chemelot zijn dit veelal MBO- en HBO-beroepen.Er zijn vele disciplines te onderscheiden, waaronder installatietechniek, meet- en regeltechniek, metaalbewerking, procestechniek, elektrotechniek en civiele techniek. Je kan binnen de Techniek denken aan functies zoals Operator, Technician of bijvoorbeeld werkvoorbereider.

Binnen engineering vallen de beroepen waarin de toepassing van (natuur)wetenschappelijke, wiskundige, sociale, praktische en/of economische kennis wordt ingezet voor het ontwerpen van systemen, machines en methodes. Vaak is het doel van de ontwikkeling een directe verbetering van een praktische toepassing, een oplossing van een praktisch probleem of een vernieuwing op technologisch gebied. De functiegroep bevat meerdere deelgebieden zoals bijvoorbeeld, chemical engineering, electrical engineering en systems engineering, maar ook hier zijn nog tal van andere carrière mogelijkheden te bedenken.

Ben je geïnteresseerd in werken op Chemelot? Bekijk de vacatures binnen dit werkveld onderaan de pagina. Zie je jouw (droom)vacature er niet bij staan? Meld je dan aan in de Chemelot Job Community zodat we je kunnen benaderen als er een interessante vacature voorbij komt.

Vacatures

Zie je jouw (droom)vacature er niet bij staan? Meld je dan aan in de Chemelot Job Community zodat we je kunnen benaderen als er een interessante vacature voorbij komt.