Even voorstellen...Jalal Zoufri

Sinds oktober 2015 is Jalal Zoufri werkzaam bij het bedrijf QCP – Quality Circular Polymers - op Chemelot. Een relatief jonge speler op het Chemelot terrein. QCP produceert PP (PolyPropyleen) en HDPE (Hoge Dichtheid PolyEthyleen) van afvalplastic

In een geautomatiseerde fabriek wordt van afvalplastic ‘nieuwe’ plastic gemaakt door deze plastic te verkleinen tot flakes en deze vervolgens heel goed te zuiveren. Deze ‘flakes’ worden vervolgens gebruikt als grondstof voor de QCP compounds welke olie-gebaseerde PP en HDPE  kunnen vervangen in de verpakking-, constructie-, E&E- en automobielindustrie.

QCP heeft twee productielijnen; een voor polyethyleen en een voor polypropyleen. De eindproducten die van het gerecycled plastic gemaakt worden variëren van wasmiddelflessen tot kinderwagens.

Sinds ruim een jaar werk Jalal als shift supervisor dagdienst. “Een enorm afwisselende functie, erg leuk en uitdagend. Ik houd me bezig met het begeleiden van nieuwe collega’s, maar ook met het ‘preperation’ deel in het proces om van de afvalplastic hoogwaardige flakes te maken. Omdat QCP nog niet zo lang bestaat (sinds 2014) is het wel pionieren. Maar dat is juist erg leuk, er zijn volop mogelijkheden om je te kunnen ontwikkelen.” Jalal geeft aan dat het belangrijk is dat je vooral plezier hebt in wat je doet en dat je met elkaar een hecht team vormt. Wanneer je een opleiding hebt binnen de procestechniek (bijvoorbeeld VAPRO A of B of door ervaring op dat niveau presteert) dan biedt QCP volop kansen. Daarnaast is het voor een leidinggevende functie belangrijk dat je het juiste voorbeeld geeft, goed kunt communiceren, het werk van je team kunt plannen en kunt samenwerken over teams heen. Je moet communicatief sterk zijn om proces kennis over te dragen. QCP is volop in ontwikkeling en dat biedt veel mogelijkheden.

“Een mooi bedrijf, gericht op de toekomst, waarbij alles draait om de circulaire gedachte. Ik draag bij om onze oceanen schoon te houden, de opwarming van de aarde te stoppen en lokaal duurzame werkgelegenheid te creëren. Het is toch geweldig als je hier een bijdrage aan kunt leveren.”

Wanneer je een hands-on mentaliteit hebt en graag handen uit de mouwen steekt, dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij de vacatures die QCP heeft.