Even voorstellen...Harry Meertens

Mijn naam is Harry Meertens. Na mijn studie Chemische Technologie, ben ik eind 1987 aan de slag gegaan bij DSM Nederland bv.. Sindsdien heb ik bij diverse fabrieken op het Chemelot terrein in Geleen gewerkt en diverse rollen vervuld.
Vanaf juli 2014 werkzaam als manager Maintenance & Engineering bij Vynova PVC fabriek te Geleen. Een leuke functie en een mooie uitdaging. Ik loop dus al eventjes mee.

Belangrijk in mijn werk is, naast uiteraard de technische kennis, om goed naar mensen te kunnen luisteren, beslissingen te durven nemen en je verantwoordelijkheid nemen. Het team van 23 medewerkers, waar ik mee werk,varieert in leeftijd tussen begin dertig en begin zestig. Dat maakt vooral dat je situationeel leiding geeft en inspeelt op de behoefte van de mensen die bij hun leeftijd hoort.

Een mooie en hele afwisselende baan dus. Volop bezig in de dynamiek en geen dag is hetzelfde. Dat maakt het werk erg leuk. Ook het internationale aspect is boeiend en het overleggen met collega’s van de Vynova group waarmee je gezamenlijk aan projecten deelneemt.

In een van mijn vorige functies hebben we het voor elkaar gekregen een nieuwe fabriek te mogen bouwen op het terrein. Een enorme investering, maar wel heel mooi wanneer je dat mag gaan doen en daar het vertrouwen en de verantwoordelijkheid voor krijgt.

Op Chemelot zijn we volop op zoek naar medewerkers, op alle opleidingsniveaus en van alle leeftijden. Geen of weinig ervaring tot echte rotten in het vak. Dus heb je een technische opleiding of achtergrond en ben je toe aan iets anders? Verdiep je eens in de bedrijven die hier op de locatie zijn en de mogelijkheden die er liggen, ook binnen Vynova. Wanneer je eerlijk bent naar jezelf, je omgeving en niet bang bent verantwoordelijkheid te nemen, dan maak je zeker een goede kans. Gedrevenheid, plezier in het leven en optimisme geven veel meer een indicatie van hoe je in elkaar zit dan alleen maar opleiding en leeftijd. En het is de optelsom die ertoe doet.