Even voorstellen...Dries Vranckx

Mijn naam is Dries Vranckx en vanaf 1 juni ben ik aan de slag als trainee bij Fibrant. Na mijn ingenieurstudies, die ik in Leuven heb afgerond, ben ik van start gegaan. Het eerste deel van mijn traineeship zal tot eind januari lopen. Binnen Fibrant houd ik me vooral bezig met een verbeterproject rondom de supply chain en de planning.

Tijdens het traineeship, dat zo’n 2 jaar zal duren, ga ik bij 3 verschillende bedrijven op Chemelot een opdracht uitvoeren. Voor mij een  ideale kans om op deze manier voor een periode deel uit te kunnen maken van een bedrijf en het beste van mezelf te kunnen laten zien.

Ik merk dat, bij het werk dat ik nu doe, het belangrijk is dat je met een helikopterview naar bepaalde zaken moet kunnen kijken. In een half jaar kun je natuurlijk niet alle in en outs leren, maar je komt een heel eind. Zeker door het goed te analyseren van de vraagstukken waar je mee bezig bent, en door te luisteren en vragen te stellen word je snel betrokken bij de organisatie, de collega’s en de opdracht.

Binnen Fibrant heeft Dries het goed naar zijn zin. Als eerste trainee op Chemelot was het in het begin wel een beetje zoeken, maar Fibrant is een platte organisatie waardoor je snel wordt aanvaard. Daarnaast ervaart Dries veel vrijheid om zijn werk in te richten zoals hij dit zelf graag wil. Na het beëindigen van zijn opdracht bij Fibrant, wil hij graag het volgende deel doorbrengen binnen een productieomgeving. Eind 2020 rondt Dries het traineeship op Chemelot af en zal hij een keuze maken in welke richting hij zijn loopbaan verder wil ontwikkelen. Inmiddels zijn er zes trainees werkzaam bij diverse organisaties op Chemelot.

Dries ervaart Chemelot als een gevarieerde omgeving met veel mogelijkheden om ervaring op te doen in verschillende disciplines. Voor potentiële trainees wil hij de tip meegeven om vooral gebruik te maken van deze mogelijkheden, niet bang te zijn om fouten te maken en uit je comfortzone te treden. Het is een unieke gelegenheid om je interesses te leren kennen en te kunnen proeven van diverse organisaties. En daarnaast natuurlijk een mooie kans om te laten zien wat je in je mars hebt.

Heb je interesse in de mogelijkheden van een traineeship? Kijk dan voor meer informatie hier