Van plastics naar plastics

Hoe gaan we de circulaire plastic economie laten groeien?

Chemelot is één van de grootste industrieterreinen in Europa voor kleine en grote chemiebedrijven. Deze bedrijven delen kennis en werken samen op de Brightlands Chemelot Campus, waardoor hoogwaardig technologische onderzoek en innovatie mogelijk zijn.

Maar dat is niet genoeg. Chemelot wil een maatschappelijk verantwoorde groeimotor voor economie en werkgelegenheid zijn en in 2025 tot de wereldtop behoren op het gebied van chemie en nieuwe materialen. Deze ambitie brengt spannende uitdagingen met zich mee. Eén daarvan is het volledig sluiten van de waardeketens van plastic.

Dat lukt niet uitsluitend met chemiebedrijven, daarvoor is kennis en kunde van ondernemers uit andere bedrijfstakken nodig. Ben je zo’n ondernemer, dan ben je van harte welkom op 15 mei.

Centraal staan de volgende vragen die creatieve oplossingen van creatieve ondernemers vragen:

  • Heb jij ideeën over hoe je insecten en geur kan bestrijden bij de verwerking van plastic afval? Dan moet je erbij zijn.
  • Weet jij hoe je plastic microdeeltjes uit het water kan verwijderen? Kom langs.
  • Heb jij de methode om verpakkingsfolie te recyclen? Wees onze gast.
  • Ben jij actief op het gebied van afval inzamelen, verpakkingen, transport, bestrijding of recycling, dan kun je 15 mei niet ontbreken.

De bijeenkomst is nadrukkelijk geen vrijblijvende uitwisseling van ideeën. We zoeken naar matches tussen bedrijven die uitzicht geven op de ontwikkeling van circulaire business cases. De leden van het netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW hebben al ervaring met deze matchmaking en krijgen daarom een speciale uitnodiging voor dit event.

Ben je ondernemer, lid van VNO-NCW of een branche organisatie en nog geen Groene Groeier, meld je dan gauw gratis aan op www.groenegroeiers.nl

Organisatie
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Groene Groeiers koplopernetwerk van VNO-NCW (een netwerk van de vijf regionale verenigingen van VNO-NCW) in samenwerking met Chemelot.

SAVE THE DATE

15 mei 2019 

Datum: 15 mei 2019, tijdens de Vakbeurs Limburg Leads

Tijd: 14.30 - 16.30 uur

Locatie: MECC Maastricht, Forum 100, 6229 GV Maastricht