Masterclass transitie naar circulaire chemie en materialen

Het is hoogste tijd om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen, door het realiseren van een volledig circulaire economie. Vele ondernemers hebben de eerste stappen in die richting gezet. Het Chemelot Institute for Science and Technology (InSciTe) helpt hen met het ter beschikking stellen van kennis en pilotfaciliteiten.

Maar welke bijdrage kunnen industriële chemiesites zoals Chemelot leveren aan het realiseren van een volledige circulariteit, waarbij ze tegelijkertijd de waardeketens van materialen veilig houden? Waar komen biobased en recycling precies samen? Op welke gebieden vullen circulaire materialen en circulaire energie elkaar aan? Wat is er nodig om te versnellen naar de juiste overgangssnelheid om de Valley of Death te overbruggen?

Daarover houdt Marijn Rijkers, Programmadirecteur Biobased bij het Chemelot Institute for Science and Technology (InSciTe) een online masterclass op woensdag 9 februari, met de titel ‘Transition to circular chemicals and materials; What it takes to make it happen.’ Daarbij bespreekt hij zijn visie en illustreert die met aansprekende voorbeeldcases.

De masterclass is openbaar toegankelijk via een livestream op Vimeo.

Meer informatie en registratie is mogelijk via bijgaande link.