Euregionale Veiligheidsdag in Heerlen

Op zaterdag 12 mei zijn de pleinen van Heerlen-centrum het kloppend hart van de Euregionale Veiligheidsdag. Grote en kleine organisaties die te maken hebben met veiligheid presenteren zich dan aan het publiek.

Politie, brandweer en de ambulancedienst, maar ook Defensie en de Koninklijke Landmacht in het bijzonder laten zich zien met spectaculaire voertuigen en demonstraties. Ook is er veel te doen en te beleven. Doe mee met een speurtocht of het hindernisparcours, hou zelf eens een brandweerspuit vast, overwin de klimwand, ontsnap uit een escaperoom of maak een ritje met een militaire vrachtwagen. Maak nader kennis met het Rode Kruis, slachtofferhulp en de reddingsbrigade. Krijg tips over inbraakpreventie en babbeltrucs of laat u bijpraten over cameratoezicht in Heerlen en wat inwoners zelf kunnen doen voor een veiligere buurt. Er zijn verschillende kraampjes met informatie over veiligheid voor ouderen. En voor de jeugd is er een hindernissenbaan, springkussen en nog veel meer.

Deelnemende partijen

Tot nu toe hebben de volgende partijen aangegeven mee te doen: Veiligheidsregio Zuid-Limburg, politie, brandweer (inclusief Duitse collega’s), Sitech Brandweer Chemelot, GGD/GHOR (inclusief Duitse collega’s), KMAR, Defensie, Arcus opleiding Handhaving Toezicht Veiligheid Politie (HTVP), Gemeente Heerlen (Bureau Handhaving/cameratoezicht/Buurtveiligheidsaanpak/OVD Bevolkingszorg), Centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad, Anti Discriminatie Voorziening Limburg, Bureau Halt, Burgernet, Mondriaan, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), EHBO Heerlen, Prorail, Reddingsbrigade Maastricht, Rode Kruis, Slachtofferhulp NL, KNGF Geleidehonden, Stichting Helse Liefde, Stichting Wensambulance, Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Lees meer over de activiteiten en het programma van de Euregionale Veiligheidsdag