Vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Bekijk de online versie.
logo
Nieuwsbrief | December 2018
Chemelot Career Center zet in op groei met vernieuwd online platform

Chemelot heeft een ambitieuze toekomstvisie. Jaarlijks zijn er ongeveer 300 vacatures op het terrein. De verwachting is dat er de komende 10 jaar zo’n 3500 nieuwe banen op Chemelot beschikbaar komen. Om deze visie en groei verder kracht bij te zetten, lanceerde het Chemelot Career Center onlangs de vernieuwde website www.chemelot.nl/carriere.

Het Chemelot Career Center richt zich vooral op het vergroten van de aantrekkingskracht van Chemelot als locatie om te werken. Daar draagt deze website ook aan bij. Sebastiaan de Reede, manager Chemelot Career Center: “Voor de continuïteit en verdere uitbreiding van onze activiteiten is het van belang dat we de juiste medewerkers kunnen aantrekken. We hebben veel te bieden en door nu alle informatie en mogelijkheden rondom de arbeidsmarkt actief deel uit te laten maken van Chemelot, wordt de herkenbaarheid verder vergroot.”

Ontdek het nieuwe platform
Informatiebijeenkomst 13 december a.s.

Afgelopen zomer is het rapport van de OvV “chemie in samenwerking” gepubliceerd. Eind juni heeft een informatiebijeenkomst plaatsgevonden voor omwonenden over de bevindingen in het rapport. Inmiddels is een programma van start binnen Chemelot om de veiligheid verder te verbeteren. 


Wij nodigen u graag uit voor een informatieve bijeenkomst. Wij praten u dan bij over de stappen die zijn gezet en waar we als Chemelot mee bezig zijn. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot 10 december a.s met uw naam en e-mailadres. Vervolgens ontvangt u een bevestiging en verdere detailinformatie over de locatie. 


Wanneer: donderdag 13 december as van 18 – 20 uur
Locatie: wordt nader bekend gemaakt
Aanmelden via secretariaat.chemelot@chemelot.nl 

Meer informatie
Bezoek Industry & Energy op 13 december

Dit internationale congres staat in het teken van samenwerking tussen de chemie- en elektriciteitssector. Onder de titel: When electrons power molecules, worden de mogelijkheden bekeken van power-to-x-technologie. Een drietal leidende bedrijven uit de chemie en staalindustrie geeft bovendien voorbeelden van Carbon Capture and Utilisation (CCU) ofwel de omzetting van CO2 in chemische grondstoffen. Voor wie dat niet genoeg is, komt nog een keur aan innovaties aan bod die de industrie helpen bij zijn opdracht zijn energieverbruik en CO2-uitstoot in te perken. Onderdeel van het programma is een bustour over het Chemelotterrein. Vergeet hiervoor niet in te schrijven.

Lees meer & registreer
Onderzoek naamsbekendheid & imago

Afgelopen jaar heeft Chemelot de website vernieuwd en communiceert meer over actuele ontwikkelingen en innovaties die er plaatsvinden op het terrein. Vorig jaar is onderzoek gedaan naar de reputatie en naamsbekendheid van Chemelot. Dit jaar hebben we hetzelfde onderzoek weer gedaan om te weten of er mogelijk veranderingen zijn te constateren.

Het onderzoek is online gehouden en ruim 300 respondenten uit de omgeving hebben de vragenlijst ingevuld. Uit het recente onderzoek blijkt dat de bekendheid van de Brightlands Chemelot Campus is toegenomen. De kennis over Chemelot en de onderdelen, expertisegebieden en soort bedrijven van Chemelot is verbeterd ten opzichte van het onderzoek in 2017. De wens om informatie te ontvangen over incidenten blijft onveranderd hoog. Twee derde van de omwonenden vindt Chemelot vernieuwend en meer dan 60% vindt dat Chemelot staat voor onderlinge samenwerking. De meest genoemde expertisegebieden door omwonenden zijn chemie (95%), industrie (77%) en onderzoek (70%).

Onderhoud 100% voorspelbaar maken

Op woensdag 21 november was het zover! The Digital Value Chain 2018 - The Proven Technology Event vond plaats. Maurice Jilderda, Development Manager BU bij het Sitech Asset Health Center, vertelde als keynote speaker over hoe zij vandaag al aan de fabriek van morgen werken. In het Sitech Asset Health Center worden er grote hoeveelheden data gemonitord en geanalyseerd. Het doel is om het onderhoud 100% voorspelbaar te maken. Dit levert significante voordelen op voor de productiviteit, beschikbaarheid en veiligheid. Alle partijen hebben hier baat bij. Voor fabrieken levert het meer productiviteit op en voor werknemers en omgeving is veiligheid een belangrijke factor, omdat de machine betrouwbaarder zijn door efficiënt onderhoud. 

Lees meer
Nieuws
Nieuws
Ultrasone reiniging boven verwachting
USG bestudeert de mogelijkheden voor Power-2-Heat

De warmtewisselaarbundels van de zuiveringskolommen bij AnQore waren zodanig vervuild dat de capaciteit ervan fors terugliep. Door de opgebouwde vervuiling had schoonspuiten steeds minder effect. Zelfs met een spuitrobot. Besloten werd het over een andere boeg te gooien: ultrasoon reinigen. De resultaten daarvan waren boven verwachting.

Power-2-Heat is een verzamelterm voor het omzetten van elektriciteit in stoom en warmte. Omdat de overheid in 2050 bijna geen uitstoot meer van broeikasgassen zoals CO2 wil, wordt duurzame energie steeds belangrijker. Power-2-Heat is op korte termijn te realiseren en vormt een eerste stap in de transitie naar volledige elektrificatie van de industrie, die het gebruik van fossiele brandstoffen overbodig maakt. USG bestudeert de mogelijkheden.

23-11-2018
01-11-2018
Naar nieuwsoverzicht
Contactgegevens
Bezoekadres
Urmonderbaan 22
6167 RD Geleen

Postadres
Postbus 27
6160 MB Geleen

e. info@chemelot.nl
Volg ons op social media
facebook linkedin youtube twitter instagram
Afmelden voor deze nieuwsbrief? klik hier.