Informatie-avond voor omwonenden

Op donderdag 28 juni jl. organiseerde Chemelot een informatie avond voor omwonenden naar aanleiding van de publicatie van het OVV rapport. Tijdens deze avond waren vertegenwoordigers van de diverse wijkplatformen aanwezig en een aantal medewerkers van de Gemeente Sittard-Geleen en Stein. Ook was burgemeester Cox aanwezig tijdens de avond.

Chemelot heeft de bevindingen van het rapport toegelicht en met name aangegeven welke acties er gedaan worden op Chemelot met betrekking tot veiligheid. Maar ook welke acties zijn opgepakt naar aanleiding van de incidenten in 2016. En welke acties nu worden uitgezet en geïnitieerd naar aanleiding van de aanbevelingen uit het OVV rapport. Vanuit Chemelot wordt het rapport als goed, gedegen en leerzaam ervaren en is dit van grote waarde voor Chemelot en haar omgeving.

Chemelot start een collectief programma met daarin de volgende elementen; een gezamenlijk veiligheidsbeleid voor Chemelot als totaal. Dit moet op 1 december as. klaar zijn. Er wordt een collectief verbeterprogramma gestart en er wordt nog meer aandacht gegeven aan het veiligheidsbewustzijn. Dit wordt open en transparant gedaan samen met overheden en omgeving.

Chemelot wil de band met de omgeving versterken en omwonenden actiever en vaker betrekken bij de activiteiten die plaatsvinden op het terrein. In ieder geval nodigen wij omwonenden 2 keer per jaar uit voor een informatiebijeenkomst.