United Brains Limburg: hulp bij innovatie voor het mkb

Zie het als een levende encyclopedie, dat cadeautje: met de kennis van Bert Kip (top  analyticus), Marta Kozlowska (expert in thermodynamica), Claudia van Oppen (een van de initiators) en, en, en, en... Een encyclopedie die ‘terugpraat’ en de ondernemer helpt bij het zoeken naar de juiste vragen en antwoorden. Antwoorden die gebaseerd zijn op nieuwe technologische mogelijkheden maar ook op de specifieke situatie van de ondernemer. Eén telefoonnummer.

Op 12 oktober tijdens de Bedrijven Kontact Dagen in Maastricht werd het officieel. De partners tekenden voor hun inbreng. Arcus College, Leeuwenborgh Opleidingen, Zuyd Hogeschool, Universiteit Maastricht, DSM Resolve, Maastricht Instruments, Chemelot, LIOF en Syntens. Onderwijs (dat ondernemender wordt), ondernemers (die meer met elkaar delen) en overheden (die steeds meer als investeerder opereren) staan klaar.

Complex?
Ondernemen wordt complexer in een dynamischer omgeving. Maar die complexiteit opzoeken lijkt steeds meer een voorwaarde voor succes. Terwijl veel ondernemers in het mkb gewend zijn om zich te focussen op een deel, en daar goed in te zijn. Maar of dat genoeg is in deze tijden...?

Dus achter deze voordeur staat een ‘groot kantoor’. Vele vragen kunnen worden beantwoord. Over marktonderzoek, productontwikkeling, subsidiemogelijkheden en lopende onderzoeksprogramma’s. Heel breed. Om de markt opnieuw te kunnen verkennen of producten te ontwikkelen en te testen. Om de mogelijkheden van ICT (informatica, computer toepassingen) beter te leren gebruiken, om veiliger en milieuvriendelijker te kunnen ondernemen. Heel breed: als het gaat om nieuwe materialen of medische technologie – en waar heb je het dan niet over tegenwoordig – kan de Limburgse ondernemer contact opnemen: +31 46 476 0404 / mkbportal@um.unimaas.nl. Zegt het voort.

Meer informatie: http://www.ub-limburg.nl/

Copyright foto: N.V. Industriebank LIOF, Frits Widdershoven, Maastricht, rechten voorbehouden.