Hoog bezoek bij opening hoofdkantoor SABIC Capital

Op 2 februari werd het nieuwe SABIC Capital-kantoor in Amsterdam geopend. Dat gebeurde in het bijzijn van een aantal speciale gasten, waaronder Zijne Hoogheid Prins Saud bin thenayan Al-Saud (voorzitter), dhr. Mohamed H. Al-Mady (vicevoorzitter en Chief Executive Officer), Zijne Hoogheid dhr. Abdullah Abdulaziz Al-Shaghrood (Ambassadeur van het Koninkrijk Saoedi-Arabië voor Nederland) en dhr. Mutlaq H. Al-Morished (Executive Vice-President Corporate Finance).

“SABIC Capital is een rechtspersoon met eigen rechten en zal de corporate financiële activiteiten beheren van alle SABIC-filialen buiten het Koninkrijk Saoedi-Arabië”, sprak dhr.  dhr. Moazzam A. Khan (CFO SABIC Capital) tijdens de openingsplechtigheid. De belangrijkste aandachtsgebieden van SABIC Capital zijn Global Tax, International Statutory Reporting en International Treasury. “Nu het operationele framework van SABIC Capital actief is, leggen we ons toe op het bijdragen tot wereldwijde groei en competitief zakendoen op elke locatie”, aldus dhr. Al-Morished (Executive Vice-President Corporate Finance).

Over SABIC
Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) is een van de vijf grootste petrochemische bedrijven ter wereld en toonaangevend op het gebied van de productie van polyetheen, polypropeen en andere geavanceerde thermoplastics, glycolen, methanol en kunstmest. De onderneming, met hoofdkantoor in Riyad, is in meer dan 40 landen actief en heeft wereldwijd meer dan 33.000 medewerkers in dienst. In Europa (waaronder in Geleen, Nederland) beschikt SABIC over 13 productiefaciliteiten van wereldschaal die innovatieve kunststoffen, polyetheen, polypropeen en chemische producten vervaardigen. In Nederland zijn de Europese kantoren van de strategische business units Innovative Plastics (Bergen op Zoom), Polymers (Sittard) en Chemicals (Sittard) gevestigd, evenals diverse onderzoeksfaciliteiten (Geleen en Bergen op Zoom).