Bijdrage Chemelot-bedrijven aan automobielindustrie

Veel bedrijven op Chemelot werken mee aan de ontwikkeling en productie van nieuwe, duurzame kunststofmaterialen en kunststofproducten voor onder andere de automobielindustrie. Denk hierbij aan:

  • Lichtere materialen. Lichtere materialen leiden tot minder brandstofverbruik en zijn dus beter voor het milieu. Van deze materialen wordt echter wel verwacht dat zij goed te verwerken zijn en dezelfde, mogelijk betere, weerstand hebben tegen interne en externe invloeden.
  • Biopolymeren. Daar waar biopolymeren in de verpakkingsindustrie al steeds meer gebruikt worden, wordt er ook uitgebreid onderzoek gedaan naar mogelijkheden om deze materialen in de toekomst in te zetten in de automobielindustrie.
  • Natuurlijke vulstoffen. Gebruik van natuurlijke vulstoffen om de materiaaleigenschappen aan te passen ofwel te optimaliseren.

Om dit mogelijk te maken is onderzoek en ontwikkeling ontzettend belangrijk. Door het voortdurend zoeken naar nieuwere en betere modellen en producten in de automobielindustrie zijn snelheid, innovatie, kwaliteit en deskundigheid van groot belang. Bedrijven op Chemelot zijn in staat om aan deze eisen te voldoen. Als toeleverancier aan onder meer de automobielindustrie ontwikkelen zij nieuwe materialen of ondersteunen zij hun klanten bij de ontwikkeling en productie hiervan.

Enkele voorbeelden

DSM levert uiteenlopende producten aan de automobielindustrie. Denk aan raamafdichtingen en toepassingen onder de motorkap, in het motorblok, de verlichting en de bekabeling en in binnen- en buitentoepassingen voor auto's.
Klik voor meer informatie.

Toonaangevende autoproducenten over de hele wereld worden vanuit één nieuwe, geïntegreerde SABIC IP Automotive-organisatie voorzien van een uitgebreid gamma aan kunststoffen, waaronder de polyolefines PE en PP zoals geproduceerd op Site Geleen. Wat PP betreft neemt SABIC de nr. 2 positie op de Europese markt in met de productfamilies PP, PP-Compound en Stamax® (glasvezel omhuld met PP). Deze producten bieden de automobielindustrie het maximale op het gebied van veiligheid, kwaliteit en esthetiek. PP van SABIC is terug te vinden in het interieur, exterieur en onder de motorkap van vrijwel alle auto’s die op de Europese markt verschijnen.
Klik voor meer informatie.

Polyscope Polymers B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op de productie en het vermarkten van SMA co-polymeren onder de merknaam XIRAN®. Polyscope heeft in 2009 een sterke groei doorgemaakt en levert inmiddels onder meer dashboard materialen voor meer dan 50 autotypes wereldwijd.
Klik voor meer informatie.

Intertek, een internationale leverancier van inspectie- en kwaliteitsdiensten, met meer dan 24.000 medewerkers in ca. 100 landen, ondersteunt de ontwikkeling in de automobielindustrie door het leveren van materiaal- en productexpertise en snelle betrouwbare testresultaten.
Klik voor meer informatie.