Chemelot groeit

Hieronder vind u een korte omschrijven van de bedrijven en instellingen die zich op de Chemelot Campus en op het Industrial Park gevestigd hebben. Klik op de links voor meer informatie.

C&TSi is een specialist op het gebied van kalibraties en levert met deze dienstverlening een waardevolle bijdrage aan de technische infrastructuur van de Chemelot-site.
Klik voor meer informatie over C&TSi.

CellMade is een Frans onderzoeksbedrijf dat is gespecialiseerd in diensten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in de farmacie. Om de ontwikkeling van geneesmiddelen te versnellen wordt gebruik gemaakt van menselijke cellen. CellMade is een mooi voorbeeld van de synergie tussen ‘material sciences’ en ‘life sciences’, een vorm van synergie die wij de ‘X-factor’ noemen.
Klik voor meer informatie over CellMade.

DPI Value Centre is een onafhankelijke stichting die is gespecialiseerd in innovatie op het gebied van polymeren. Het centrum helpt bedrijven (mkb en starters) verder en doet dit door te 'makelen' en te 'schakelen'. Het DPI Value Centre heeft tevens de rol van aanjager van nieuwe ontwikkelingen in de polymerensector (technisch en commercieel). Het DPI Value Centre draagt er actief toe bij dat de kennis en kunde op het gebied van polymeren beter wordt ingezet voor marktgerichte toepassingen.
Klik voor meer informatie over het DPI Value Centre.

Syncom is gespecialiseerd in contractonderzoek in de organische chemie. Het bedrijf helpt farmaceutische bedrijven bij het vinden van de beste route naar grondstoffen voor medicijnen. Syncom is, naast CellMade, een ander voorbeeld van de synergie tussen ‘material sciences’ en ‘life sciences’ waarnaar op Chemelot wordt gestreefd.
Klik voor meer informatie over Syncom.

Zuydlab Chemelot, Zuyd Hogeschool.
Klik voor meer informatie over het Zuydlab.

TiGenix is een biomedisch bedrijf dat zich toespitst op innovatieve lokale behandelingen voor beschadigde en osteoartritische gewrichten. Een van de producten van TiGenix is in een vergevorderde ontwikkelingsfase voor toepassingen in het herstel van kraakbeen.
Klik voor meer informatie over TiGenix.

terug naar Chemelot Newsletter 1