Introductie van de Chemelot Newsletter

‘Verandering’ is een eigenschap waarop onze regio trots mag zijn. Ger Wagemans, directeur van Chemelot: “Dankzij ons aanpassingsvermogen kunnen wij een rol spelen op gebieden die veel uitdagingen en kansen bieden. Chemelot is overgestapt van mijnbouw naar geavanceerde biomedische materialen, om maar een voorbeeld te noemen. En met succes. Chemelot biedt onderdak aan verschillende bedrijven die wereldmarktleider zijn in hun marktsegment. Maar liefst zes bedrijven en organisaties 'relocated their thinking’ naar Chemelot in Geleen gedurende het afgelopen halfjaar." Dergelijke ontwikkelingen komen in de Chemelot Newsletter aan bod.

Bekendheid
Ger Wagemans vervolgt: “Chemelot is de motor voor groei in de regio en een motor voor groei in de chemische sector, met name op het gebied van Material Sciences en Life Sciences. Die marktsegmenten kunnen de concurrentiepositie van onze nationale economie aanzienlijk verbeteren. Bovendien is chemie een spannende sector. Het speelt een rol in het leven van velen, op vele uiteenlopende manieren. Daarom lijkt het verhaal van Chemelot wel een avonturenroman.”

Gemeenschappelijke doelstellingen
“Door middel van de Chemelot Newsletter willen we dit avontuur met u delen,” zegt Wagemans. “Soms met diepgravende artikelen, bijvoorbeeld over R&D voor nieuwe, duurzame materialen als EcoPaXX. Soms met korte berichten over bredere ontwikkelingen als open innovatie, cradle to cradle, nieuwe revolutionaire technologieën of de toenemende samenwerking tussen ondernemers en kennisinstellingen. Toegankelijk voor een zeer gevarieerd lezerspubliek: bewoners van het terrein, huurders en leveranciers, ambtenaren, omwonenden, de pers en iedereen die verder nog belangstelling heeft voor Chemelot. Om de ontwikkelingen te volgen en om te belichten wat zou kunnen bijdragen aan het bereiken van onze gemeenschappelijke doelstellingen. Om interactie te stimuleren en het succes van de Chemelot-gemeenschap uit te breiden.”

Deze nieuwsbrief zal vijf of zes keer per jaar verschijnen in het Nederlands en het Engels. In de e-mail worden enkele van de hoogtepunten genoemd, waarna belangstellenden verder kunnen lezen op het internet. We hopen dat deze nieuwsbrief zorgt voor een betere wisselwerking om verandering en economische groei te versnellen.

Zegt het voort
Als u ook de volgende nummers wilt ontvangen, geef u dan op als abonnee van de Chemelot Newsletter; het kost u niets. We willen graag een abonneebestand opbouwen en hopen daarom dat u gebruik wilt maken van de ‘tell a friend’-knop in de nieuwsbrief. Daarnaast vragen we u suggesties te doen voor artikelen of onderwerpen voor te stellen waarover we kunnen schrijven. Hiervoor staan speciale knoppen in de kop van de nieuwsbrief die u per e-mail hebt ontvangen.

Redactie
De Chemelot Newsletter wordt uitgegeven door Chemelot. De redactie bestaat uit vertegenwoordigers van Chemelot en enkele Chemelot-bedrijven, met name SABIC Europe, Sitech Services en Intertek Polychemlab, waarbij laatstgenoemde de Vereniging Overige Site Users (VOS) vertegenwoordigt.

Stuur uw suggesties naar:
Klaas Bos
Manager Communications Chemelot
T. +31 46 476 0527
E. Klaas.Bos@dsm.com

terug naar Chemelot Newsletter 1