Interregio meeting: The R&D Service Boulevard

21.04.2010
Klik voor het verslag van de tweede Interregio Meeting op de Chemelot Campus.

Hieronder de tekst van de uitnodiging:

Kamers van Koophandel Brabant (NL) en Limburg (NL) en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM- Hasselt), HemoLab BV (gelieerd aan de TU Eindhoven), Maastricht Instruments (gelieerd aan het Maastricht UMC+), BIOMED van de Universiteit van Hasselt, LifetecZONe (NL) en LifeTechLimburg (B) organiseren de Interregio meetings. Namens deze partijen nodigen Maastricht Instruments en DSM Resolve u graag uit voor een informatieve bijeenkomst met als onderwerp:

The R&D Service Boulevard - een gezamenlijk open innovatie service platform voor industriële en academische R&D

Aanvang 16.30 uur
Lokatie: Chemelot Campus Geleen, Bedrijfsrestaurant
Gate 2, Urmonderbaan 22, 6167 RD Geleen

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.
Klik voor meer informatie over het programma en om u aan te melden.

De Provincie Limburg, Universiteit Maastricht, het Maastricht UMC+ en DSM Nederland BV ondertekenden 10 maart 2010 een intentie overeenkomst voor de ontwikkeling van de Chemelot Campus te Geleen. Genoemde partijen zijn voornemens om deze Campus gezamenlijk verder te ontwikkelen tot dé Euregionale vestingplaats voor bedrijven en onderwijs- en onderzoekorganisaties op het gebied van CHEMaterials. Dit voornemen sluit naadloos aan bij de strategie om de provincie Limburg te ontwikkelen tot een sterke kennisintensieve regio. De Chemelot Campus, gepositioneerd binnen de driehoek Eindhoven – Aken – Leuven, wordt daarmee het knooppunt van bedrijvigheid, waar start-up’s, MKB/KMO, grootbedrijf en kennisinstellingen hun ontwikkeling aanzienlijk kunnen versnellen door met elkaar samen te werken binnen het concept van open innovatie.

Vooruitlopend op deze recente ontwikkeling zijn Maastricht Instrument BV, DSM Resolve BV en de engineering faciliteit IDEE van het Maastricht UMC+ een samenwerking aangegaan en vormen samen de “R&D service boulevard” voor zowel de Chemelot Campus te Geleen, als de Life&Science Campus te Maastricht. Deze R&D Service Boulevard moet worden gezien als een gezamenlijk open innovatie service platform voor industriële en academische R&D, niet alleen voor de genoemde campussen maar voor de gehele Euregio. Bedrijven, organisaties, ziekenhuizen en kennis instellingen kunnen terecht bij Maastricht Instruments  en DSM Resolve met hun vragen, problemen, wensen of samenwerking. Het faciliteren van R&D is de core business van genoemde organisaties. Samen beschikken zij over een zeer uitgebreide en complementaire set van competenties en hebben bovendien toegang tot aanvullende competenties van de research organisaties op de Chemelot Campus en de Life&Science Campus. Open innovatie is het concept waaronder Maastricht Instruments en DSM Resolve opereren.

Tijdens de meeting van 21 april zal aan de hand van inhoudelijke presentaties de mogelijkheden van de service boulevard worden toegelicht. Daarbij komen ook bedrijven aan het woord van buiten genoemde campussen die reeds gebruik maken van de faciliteiten en competenties van DSM Resolve en Maastricht Instruments.

Bedrijven, organisaties, ziekenhuizen en kennisinstituten krijgen tevens de gelegenheid om tijdens het programma aan een Innovatie Pitch deel te nemen. Met deze innovatie pitch kunnen personen – mits vooraf aangemeld – een vraag, innovatie case of verzoek te samenwerken presenteren. Pitchers krijgen één minuut de tijd en kunnen hun verhaal met één slide ondersteunen.

Verder wordt bedrijven, organisaties, ziekenhuizen en kennisinstellingen de gelegenheid geboden om zich m.b.v. een banner te presenteren tijdens de pauze en de netwerkborrel. Naast de presentaties biedt het programma immers ruim de gelegenheid voor het netwerken.

Voorafgaande aan het programma is er om 15.30 uur de mogelijkheid voor een rondleiding op de Chemelot Campus bij afdelingen die zijn aangesloten bij de "Service boulevard".

Uw belangstelling voor een rondleiding kunt U aangeven op het aanmeldformulier. Hetzelfde geldt voor de Innovatie Pitch en het plaatsen van een bedrijfsbanner.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving en parkeermogelijkheden.

Uw aanmelding dient uiterlijk  15 april a.s. in ons bezit te zijn.

LET OP: aanmelden voor de Innovatie Pitch en plaatsten banner: uiterlijk 2 april a.s!  Indien u aanmeldt voor de Innovatie Pitch zal Alice Voncken van Maastricht Instruments contact met u opnemen, en indien u een bedrijfsbanner wilt plaatsen zal Odette Baggen van DSM contact met u opnemen. Voor de banner geldt ook nog: wie het eerst komt wie het eerst maalt!

Klik voor meer informatie over het programma en om u aan te melden.

 

terug naar het overzicht